kategorier
Treathleter | Om Jonathan Kull
111
page,page-id-111,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0

Om Jonathan Kull

DSC00101
 Född och uppväxt i samma stad som mina 2 kära vänner/träningspartners/kollegor Martin och Martin!

Som barn var energinivån i höjd med Everest, vilket inte har minskat med tiden utan snarare tvärt om. Därav mycket spring och lekande… Men som majoriteten av pojkar i 7år+ åldern så hade man en vision att bli fotbollsproffs, ca 10år tog det innan man insåg att det räckte inte med att bara springa och kriga som en tok, man behövde kunna hantera en boll också(underligt?). Under dessa år hann jag med att enhel del andra idrotter också, Handboll,Tennis,Golf, Innebandy.. Men inget som riktigt höll intresset uppe i längden.

På senare dagar har perspektivet ändrat vad det gäller träning. Idag handlar det mycket om att se hur långt man kan ta den mänskliga kroppen inom snabbhet,styrka och uthållighet inom framför allt Triathlon. På vägen har jag/vi ruskigt kul!

Min träning kan ni följa på Strava!

 

 

 

Följ mina äventyr på instagram!

Hur kommer det sig att du börja med triathlon?

Samma år som Lisa Norden tog silvret i London så hade jag börjat springa mer och köpt längdskidor för att ställa upp på vasaloppet. tidigare hade jag ägnat större tiden av min träning på gym för att bygga en stor kropp vilket var viktigt för mig då…

Så 2012 bestämde jag mig för att börja träna inför mitt första triathlon.

Hur ser din idrottsliga bakgrund innan triathlon?

När jag växte upp var det fortfarande i skogen man tillbringa fritiden i och inte sittande framför en Ipad dag och in. Så rörelse i vardagen har alltid funnit där och varit en del av livet.

Men i uppväxten var ändå fotboll’s proffs som var den stora drömmen, även om jag utförde sporter som handboll, tennis, golf, innebandy m.m

Men under min fotbolls “karriär”  var jag helt klart inte den i laget med bollkänslan och var heller inte den snabbaste eller mest uthålliga av spelarna i laget. När jag tänker efter var jag bara envis och orädd.

Man kan verkligen säga att jag var medioker under löppassen med fotboll/hanbollslaget och simning har jag alltid varit extremt dålig på, cykel var endast något jag använde för att transportera mig mellan skola/fotbollsträning och vänner.

Med andra ord inte helt solklart att jag började i triathlon, man skulle kunna säga att det är utmaningen och slitet som skapat intresset för att prestera i uthållighets sporten.

 

Vad sysslar du med om 20år?

Som Naprapatstudent och med ett extremt stort intresse för kroppen och framför allt konditionsidrott så hoppas jag att jag är delaktig i någon av Sveriges satsningar på elitidrott(förhoppningsvis triathlon).

Med en plan att försöka personlig erfarenhet av elitsatsning och prestation. För att sedan kunna guida yngre naiva idrottsutövare på vägen till triumf.