kategorier
Treathleter | Om Martin Fredriksson
109
page,page-id-109,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0

Om Martin Fredriksson

[image_with_animation image_url=”612″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”]

Vem är Martin Fredriksson?

Jag är född 1991 i Trollhättan där jag har bott hela mitt liv. Började studera till Högskoleingenjör Byggteknik i Karlstad hösten 2014, så nu är jag värmlänning ett tag framöver.

Ålder: 23
Vikt: 76
Längd:183
Skostorlek: 45

Bakgrund:

Spelade så klart fotboll som liten, gick över till innebandy och spelade det tills mitten på gymnasiet. Slitage på knän satte stopp för innebandyn och jag slutade träna ett tag. Aldrig varit ett fan av fysträningen men efter ett tag blev jag intresserad av löpning.

Hur kommer det sig att du börja med triathlon?

Bra fråga, visste inte riktigt vad det var i början. Ett lokalt jippo triathlon som heter “Butlers Triathlon” som vi körde två år med mina syskon i lag om 5. Efter ett tag så blev jag fast i mängdtränings träsket!! Alltid varit ett fan av Jonas Colting samt Trollhättans lokalkändis Björn Andersson, dessa två gav mig stor inspiration till att börja med sporten.

Vilken prestation är du mest nöjd över?

Är nöjd med alla mina insatser 2014 (Växjö, Motala och Kalmar) på olika sätt. Växjö var jag sämst förberedd inför och låg på max över hela distansen, simmade bra, cyklade bra och sprang bra. Motala är jag nöjd att jag tog mig i genom, avslutade med en dålig löpning men med tanke på att jag inte kunde använda mina fingrar på cykeln för att få i mig nutrition så var det inte så konstigt. Ironman Kalmar är väl egentligen det jag är mest nöjd med, 9:41 på min första Ironman och jag hade ett helt perfekt race bortsett från de sista 40km på cykeln.

Favorit distance i Triathlon?

Ironman… tror jag

Målsättning med triathlon?

2015 blir det “VM” i Motala, kanske även Ironman Vichy. Långsiktigt vill jag vinna SM!

Utrustning

Cykel: Scott Plasma 10 fråm 2013
Våtdräckt: Orca S4
Mängd sko: Saucony Kinvara 5 och Saucony Ride 7
Tävlings sko: Saucony Kinvara 5 och Saucony A6