kategorier
Treathleter | underbara simning!
713
single,single-post,postid-713,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0
erikdalsbadet

03 Aug underbara simning!

Jag har alltid varit usel på simma, riktigt värdelös.

Kommer ihåg när vi var på badhuset med skolan X antal gånger under varje termin(troligen för att minska framtida drunkningsolyckor). Inte nog med att jag var bland de långsammaste och så minns jag extra starkt när det var dags att börja simma i den större bassängen, men jag och någon till var helt enkelt inte tillräckligt simkunniga så vi fick fortsätta simma i den grunda lilla bassängen.

Efter att ha sett Lisa Nordens genomförande i de olympiska spelen i London så var det klart, jag ska lära mig simma. Året därpå gjorde jag några få försök som slutade med 25m “crawl” och kanske 100m bröstsim, ingen succé direkt och illamående var man också efter alla kallsupar.

 

 

stone
valross

Men efter mycket slitande så knäcktes koden, känslan att känna sig som en tung sten i vattnet till att nu vara en fisk i vattnet(fast i verkligheten var det att gå från en sten till en valross). En känsla som  kan jämföras med löpningen, känslan av att man flyger fram och skulle kunna hålla på till solen gick ner…

Även om jag idag kan crawla utan att få några nära döden känslor så forsätter jakten på att bemästra simningen och nå min max potential. Och de är med stor glädje jag cyklar till utomhuspoolen på Eriksdalsbadet och får köra en riktigt hård simserie med solen som steker… Det är vad jag kallar Eufori!

No Comments

Post A Comment