kategorier
Treathleter | Sakta men säkert!
622
single,single-post,postid-622,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0

Sakta men säkert!

18 Apr Sakta men säkert!

Det viktigaste när det kommer till träning, oavsett träningsform (bodybuilding,höjdhopp, cykel och löpning..) är att hålla en kontinuitet… Skippa skadorna och undvik avbrott.  Tänk dig att din kropp är din “fru”, lyssna på den annars går det åt helvete!!!

2014 var helt klart mitt bästa träningsår hittills, tog stora kliv i alla tre grenar som triathlet. Kroppen svara riktigt bra på all mängdträning. Men slet som vanligt med problematik i vader från och till… Efter att jag kom ut på löpdelen på Tjörn-Triathlon så kom smärtan i vaden efter bara några kilometer, till slut var det så illa att jag knappt kunde gå! Satte mig en snabbis på  en baja-maja  längs banan för att tömma tarmarna fyllda av gels/bars och drog sedan iväg och sket i smärtan, att ge upp är inget val. Efter Tjörn sprang jag på som vanligt, känningarna var kvar och till sist blev de så illa att fästet till en av muskelbukarna i vaden gav upp (Tibialis anterior, en av strukturerna som håller uppe fotvalvet).


[image_with_animation animation=”Fade In” image_url=”http://treathleter.se/wp-content/uploads/2015/04/priekinis-blauzdos-raumuo-tibialis-anterior-2.png” delay=””] [/image_with_animation]

Efter väldigt många veckor har jag nu kunnat landa på foten utan någon större smärta! Allt tack vare Micke på Rehab kliniken som sett till att ge rätt behandling och rehabiliterings övningar. men för att problemen inte ska komma tillbaka igen så blir de en minimal öknings grad av belastning… sakta men säkert!

 

Så vad lärde jag mig av det här? Lyssnar du inte på kroppen så kan det gå rent åt helvetet!!

…Haj

 

 

No Comments

Post A Comment