kategorier
Treathleter | Vansbro, Görslitet, Tjörn samanfattning och snart Ironman Waymouth!…
17687
single,single-post,postid-17687,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0

Vansbro, Görslitet, Tjörn samanfattning och snart Ironman Waymouth!…

29 Aug Vansbro, Görslitet, Tjörn samanfattning och snart Ironman Waymouth!…

Ja det är tävlingarna som har körts sen jag skrev här senast. England är dock först om 2 veckor och jag börjar bli nervös. Jag har inte skrivit här på ett tag och det är inte i brist av tid eller saker att skriva. Kommer dagligen på saker att skriva om men jag har verkligen inte känt för det. Känner inte för att tvinga mig till att skriva om jag inte känner för det, men nu är det dags för en uppdatering. Eftersom jag inte skrivit något sen  Borås så får jag väl börja med SM i Vansbro..

Det var som sagt SM på halv ironman (1900m,90km,21km) och det var riktigt bra startfält, mitt mål var att bli topp 15 och det skulle bli svårt visste jag men inte omöjligt! Jag och Julia åkte upp på morgonen från Karlstad där vi sovit hos en polare. Jag var hyffsat bra toppad inför tävlingen och i bra form, Borås hade gett ett bra intyg på att formen i alla 3 discipliner fanns där och jag var redigt laddad. Väl framme så var det misärväder såklart, men vid start så lyckades det på något vänster vända till uppehåll och grymt tävlingsväder. Hade en stabil simning där jag drog själv mycket, väl upp så visade det sig att jag hade Tobbe från klubben 10m framför mig och Joel Evertsson på mina fötter. Efter en bra växling så var det dags att cykla och Joel gick om ganska fort, då han utklassat mig på cykeln i Borås så släppte jag iväg honom. Reflekterade inte över att denna banan passade mig bättre än Borås och i efterhand så skulle jag gått med helt klart… Tror vi hade gjort en bra tid med lite hjälp av varandra. Det som hände nu var att jag egentligen väntade på att Jonas Örarbäck som jag visste skulle komma ikapp. Efter cykeln så konstaterade jag att jag knappt behövt lägga något krut för att snitta 40km/h över de 90km och tänkte nu kan jag avsluta detta med en bra löpning. Så fel jag hade, efter 10km så närmade jag mig den berömda väggen och jag fick lite panik. Hade svårt att få i mig energi, vid 15km så var jag igång ganska bra igen men farten var totalt borta. Första 10km gick strax under 40 min och 21km gick på 1:28 om jag inte minns helt fel. Blev omsprungen av 2st sista km och hade inget att svara med, så fort jag tog i lite så började framsida lår krampa. Kramp har jag aldrig haft problem med, men gissar att det kan vart från för dåligt med energi. Man börjar tvivla lite på formen när man känner sig som bäst men det inte svarar, men som tur var det ju ett bra besked på cykeln. Slutade 12a vilket jag var riktigt nöjd med även om jag blev omsprungen på slutet och därmed tappade 10e platsen. Jag gav verkligen allt och när jag blev omsprungen så hade jag inget annat val än peppa dom som sprang om, slagen fair and square…

2016-07-02 11.57.44

2016-07-02 11.58.13

2016-07-02 12.00.28


2016-07-02 14.26.41-2

Sen var det dags för Görslitet som min klubb I2IF arrangerar i Karlstad och det är alltid roligt att tävla där med ett stort stöd från alla klubbkamrater! Denna gången hade jag noll topping och 18h samma vecka i kroppen… Jag förväntade mig inte att jag skulle göra så bra resultat, visst jag har alltid höga förväntningar på mig själv när jag tävlar och vet att jag är mycket bättre än vad som presterades i Vansbro. Efter en kass simning i något av de stökigaste förhållandet jag simmat i så växlade jag som 5a. Väl ut på cykeln kände jag direkt att det var en riktigt bra dag, satte nytt FTP rekord och cyklade bara 60s (typ) sämre än KJ som förvisso inte var i någon vidare form men som vi vet har ju killen en ganska hög lägstanivå. Med näst bästa bikesplit för dagen så var det bara 10km löpning kvar över en 4 varvsbana. Jag växlade ut som 2a efter cykeln men 6 min upp till KJ och 1 minut till godo på Anton Bengtsson som är en vass löpare. Jag kunde känna hur han flåsade mig i nacken och kom närmare varv för varv, när det återstod 2 km var han nog bara 10-15s bara. Huvudet sa till mig att 3e plats var okej, du har gjort ett bra lopp ju vad mer kan du begära med 18h träning i kroppen och inte en vilodag på flera veckor. Dom där tankarna gick runt, jag ville undvika att ta i. Motade bort dom bäst jag kunde och tänkte “nu jävlar är det dags att pressa sig till max”. Avslutade sista 2km i 3:40 fart och lyckades hålla undan med 6 sekunder (tog lite tid innan mål att fira). Klättrade därmed en plats upp på pallen från förra året då jag blev 3a med en bedrövlig form. Ett formbesked som jag väntat på, lyckades avsluta sista 10km på 39:06 på en ganska kuperad bana.

2016-08-06 14.24.59-2

2016-08-06 15.26.32-1

2016-08-06 15.56.55-1-1

I Lördags var det dags för Tjörn Triathlon som alltid är en bra tävling och säsongsavslutning för dom som inte väljer att tävla utanför Sverige efter. Veckorna innan har vart hårt belastade i träningsform med 20h+ och antar att det slitit lite mkt. För Lördagen innan Tjörn så drog jag på mig en känning under ett 34km löppass. Så jävla typiskt att skiten ska komma nu, när jag är så nära mitt mål. Bollade idéer med Björn och vi båda kom fram till att jag ska köra men va försiktig på löpningen.

Starten gick och jag kom iväg riktigt bra, hittade fötter direkt på Kallin från Trollhättan. Var jag med honom upp så visste jag att jag hade gjort min livs simning, sen hände det något… Något riktigt sjukt faktiskt, ni som va där såg det säkert. I efterhand så hörde jag visslor från kajakerna efter vi tagit höger efter första boj (som man ser klart och tydligt på kartan att man ska göra!) men tänkte att det var någon som genat och det inte gällde mig eller någon annan som inte gjort det. Efter ett tag så stannar gruppen upp. Ingen fattar va som hänt riktigt tror jag, min första tanke var att någon dött och att de nu bröt tävlingen… Fredrik Bäckson (som senare vann tävlingen) utbrister “VA I HELVETE HÄNDER”, en i kajaken säger småtycket “Ni är fel, har ni inte koll på banan haha”. Jag är den ändå i klungan som börjar skratta, tragikomiskt helt klart. När jag reflekterade på va gubben i kajaken var så kan det likaväl vart att han sa till killen i kajaken som visat oss fel väg som till oss som tävlade. Men skrattet var så jävla onödigt. Packet vänder 180 grader om för att simma rätt, uppskattningsvis har vi simmat 200-300m extra totalt. Därav alla dåliga simtider, som tur är så var alla proffs som hade med toppen att göra med i klungan! Nu simmar vi rakt igenom de med gul simmössa och det är slakt, jag tar det riktigt lugnt för att försöka va lite snäll och tappar alla fötter jag kunde drömt om att följa, jag bröstsimmar faktiskt ett par meter för att inte sänka folk. Efter några minuter så reagerar jag på att jag låg med gruppen med Bäckson, alltså måste jag legat bra till efter 3-400m. Upp efter 32 minuter så jag tappade en jäkla massa på de sista 15-1600m eller hur mkt det kan vart kvar.

Efter en kass växling så valde jag att gå ikapp Marcus Hultgren som jag skymtade en bit fram, efter att gått hårt för att komma ikapp låg jag och återhämtade lite igen innan jag gick upp och drog. Det kändes jävligt bra rent av, tog en ganska lång förning innan jag lät han gå upp igen. Efter det växeldrog vi ganska jämnt tyckte jag, det hjälpte inte så mycket i de vindförhållande vi hade mycket av banan cyklades i sidvind. Men just en sträcka hade man rak motvind på och Marcus tog förningen på första varvet och jag tog den på sista. Här gick jag på 350 watt lite för länge och jag fick släppa upp Marcus då jag gått på rött. In till växling på 2:12 och vi tackade varandra och tror båda tyckte vi delat ganska jämnt på bördan. Satte min nutrition perfekt och även fast jag inte fått någon toppning till denna tävlingen heller så kände jag direkt att jag hade drömben, förutom skadan då… Gick 20m ut ur växlingen och kände lite, bestämde mig för att testa. La mig i 3:50 fart och det var lätt, sådär lätt jag hade förväntat mig att det skulle va i Vansbro där jag snittat 30 watt lägre nästan. Efter 3.5km var jag ikapp Marcus igen och hade hittat en sjukligt bra driv som kändes lätt. Sa till han att jag skulle bryta vid växling och vi växlade några ord, inte för att han troligtvis hade gått med mig men ville inte va en douchebag. Sprang första 5km på 18:49 vilket för den ansträngningen var otroligt bra. Det känns alltid kasst att bryta när man har den där känslan av att det perfekta racet kanske är just detta. Men det var inte värt att riskera något, jag hade redan fått en bra genomkörare men egentligen hade jag velat ha 5km till i samma tempo för att kunna säga en mer exakt sluttid. Men jag växlade in på 10e plats efter cykeln och då hade jag inte ändrat planen på cykeln utan det var planen jag hade haft om jag tänkt ta mig i mål.

Den 11 September är det ju då dags för min sista utmaning och det är Ironman Waymouth som förra året var en Challange tävling. En cykelbana som egentligen inte passar mig, det är något av en chansning för en Kona slot. Tanken är att får 13 månader inför Kona och då få en bättre tävling. Hade jag kvalat i Kalmar hade upplägget vart mer att njuta av Kona och det vill jag inte, jag vill prestera. Mitt upplägg är klart var som sker om jag får en plats redan om 2 veckor… Något jag får dela av mig med om det skulle ske. Detta inlägget är redan way to long för att någon ska ha orkat läsa ända hit haha. Så får nog skriva om Waymouth en annan dag. Men nu vet ni att jag ska köra, jag går självfallet för vinst och en Sub-9 med risk för att skjuta mig i foten.

Tack till alla som hejat, stöttat och inspirerat mig det senaste. Många har gjort otroliga prestationer i Kalmar och på andra tävlingar, er som jag inte sagt grattis åt säger jag det här. Grattis!

Bye.

 

No Comments

Post A Comment