kategorier
Treathleter | Test vecka och våren är på ingång!
17646
single,single-post,postid-17646,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0
2016-01-07 14.30.42

29 Feb Test vecka och våren är på ingång!

Jag tror det är många som delar min åsikt om att vintern är misär och jobbig period för träning. Don´t get me wrong, jag uppskattar när det är snö och ett par minus! Det är ju riktigt fint löparväder, jag kör alla mina löppass ute och har alltid gjort. Först vid -20 där någonstans börjar jag tycka det är lite för kallt, annars är bandet inomhus något jag sällan använder, inte för att jag anser det dåligt utan mer för att jag spyr av opepp! Men nu börjar vi se vårtecken tycker jag och snart kan man nog rulla ut cykeln för att börja nöta mil!

Kollade igenom 2014 och 2015 års träning vid den här tiden. Jag har aldrig tränat såhär mycket vid den här tiden, har redan över 100h i loggen vilket kan jämföras med 2014 (44h) och 2015 (60h). Det som jag älskar med att ha coach är att jag följer schemat slaviskt, jag har sagt till Björn vad jag vill och jag litar på att Björn ska hjälpa mig nå det målet. Jag har hittills inte missat ett ända pass jag fått. Min känsla just nu är att jag skulle kunna tävla, vet inte hur det kommer sig då jag inte haft någon vilodag sedan min sjukdom i mellandagarna. Så att jag springer, simmar och cyklar bättre än någonsin måste vara ett bra tecken.

Jag började året med att komma tillbaka från en något märklig sjukdom. Jag har inte haft något uppehåll över vintern/höst som många brukar köra, jag minskade dock på mängden och försökte ligga på 8 timmar i veckan mellan Tjörn och Nyår. Hade någon vecka där jag inte kunde träna så mycket och vet inte om kroppen släppte ner garden lite, för enligt mig blev jag sjuk av ingenting… Jag tränade lite lugnt under sjukdomen men det tog säkert 3 veckor innan pulsen var återställd. Tyvärr innebar detta att min resa till Austin inte blev så träningsintensiv som jag ville, men det innebar mer tid åt familjen där. Som sagt så åkte jag till Austin, Texas på nyårsafton. Jag tycker julen suger och nyår är väl inte heller något speciellt… Så att sitta på ett plan under 12-slaget gjorde mig inte så mycket faktiskt. Att sedan komma fram till Austin där det var 9 grader var däremot skönt för själen. Började smyga igång träningen direkt men kroppen var lite jetlaggad och sjuk fortfarande. Jag har ALLTID samma problem på flygplan, blir förkyld av luften. Denna gången var jag redan förkyld innan och fasade för hur jag skulle må när jag landade. Satt med hoodie och halsduk på mig hela vägen, slängde även på mig jackan lite då och då. Vad gör man inte för sig själv?

2016-01-09 11.46.02

Njuter i solen efter ett löppass runt Colorado River

2016-01-07 14.30.42

Cykelpass ut till Austin 70.3 banan, där låg ett av Budweisers bryggerier.

2016-01-07 14.56.07

Det var dock väldigt många behagliga dagar som ni ser på bilderna. 20-23 grader och strålande sol var inte ovanligt, vilket underlättar för cyklingen och även löpningen när man kan springa i shorts och linne!

2016-01-11 12.25.45

Hopdoddy ska vara ett av de bästa hamburgarhaken i staden.

2016-01-13 11.20.18

Franklins BBQ, Austin och Texas bästa!

2016-01-05 11.50.40

Tacodeli, ligger lite utanför centrum Austin men ca 20 min hicke så var man där!

2016-01-11 20.19.24

400kr för ett par nya Mirage 5 och 200kr för 2XU strumporna, helt okej pris.

2016-01-08 12.48.28

Wholefoods som faktiskt är ifrån Austin från början. En hippie som startade det företaget 1978, dock brann hans affär ner… Men invånarna var så nöjda med den så dom hjälpte han att bygga upp den igen. Nu är Wholefoods rikstäckande och finns i flera länder.

Som ni ser så han jag även äta mig igenom Austin denna gången igen. Har vart på några av dessa ställen på mina tidigare besök, men Franklins BBQ var nytt. Jag köade från 8-11 på morgonen som 20e man i kön. Kul att träffa folk och tjöta lite! Synd att jag skulle träna samma dag, annars hade det nog blivit några öl i kön också.

Men åter till träningen… Jag har haft testvecka förra veckan och det har givit mig bra resultat! Känslan är att jag är nedtränad och trött, men jag presterar bättre än någonsin. Mitt 20 min watt-test gav 302 watt och mitt simtest på 400m gav 5:42. Resultat som är bättre än under tävlingsperioden i somras! I Oktober simade jag 400m på 5:49, 7 sekunders förbättring får man vara nöjd med, eller? Jag tappade lite fokus på andra hundringen och där med 2-3 sekunder, eftersom jag inte var speciellt trött efter 400 så är jag ganska säker på att jag kan simma fortare om jag blir lite bättre på att paceing. 321 watt låg jag på utomhus i somras, men jag vet att jag har ca 8-10% lägre på trainer än utomhus. Så jag ligger bra till inför utomhussäsongens start. Inget 5km löptest än men det kommer säkert i April som vanligt. Inget jag ser fram emot, men lovar en tid under 18 denna gången! Springer riktigt bra just nu, har sänkt min puls med ca 10 slag på alla pass och springer snabbare på vanlig belastning. Nyss inkommer från 11km pass i 4:37 tempo med 145 i medelpuls vilket jag aldrig har haft! Mätte även rekordlåg vilopuls på 39 idag!! Det var riktigt coolt, fick mäta 3 gånger innan jag trodde det. Har aldrig vart under 41 innan och det var ett tag sen.

Jag har även cyklat tempocykel inomhus hela vintern, att cykla cross/mtb/fatbike ute i all ära men jag tror inte riktigt på att byta bort pass från tempocykeln… Sen kanske man inte behöver göra som jag och cykla 100% tempocykel. Men jag hoppas även det ska ge mig ett övertag till sommaren!

Kommer tävla mycket denna säsongen(enligt mig), ingen Ironman utan bara olympiskt och 70.3 distanser. Jag har dock en liten plan inför 2017 som kommer bli spännande tror jag. Kanske återkommer med den, behöver bara bolla den med lite mentorer och coach! Borås-Vansbro-Karlstad/Jönköping-Tjörn, så ser säsongen ut men jag har inte bestämt mig om jag ska köra Jönköping eller Karlstad 70.3 än, men vill gärna köra Jönköping och sen kommer jag slänga in någon Olympisk.

Nu blev det ett ganska långt inlägg… Hoppas någon tyckte det var intressant läsning. Har ju inte något jättespännande att komma med, som alla andra som är här i Sverige just nu känns det som. De flesta bloggar är väl ganska oinspirerande just nu, sorry. Så jag får passa på att tacka alla ni som är på spännande resor och levererar läsning till oss på hemmaplan!

Untill next time, ha det bra!

No Comments

Post A Comment