kategorier
Treathleter | Planer för 2016!
17576
single,single-post,postid-17576,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0

Planer för 2016!

19 Dec Planer för 2016!

2015 börjar lida mot sitt slut, jag bröt 365 timmars gränsen för någon vecka sen men just nu är jag sjuk. Haft lite problem med min fot då jag lite väl optimistiskt ville springa 10km på 35:00. Så just nu är det en del tid i gymmet och poolen, men borde simma mycket mer känner jag. Snart är det jullov och då kommer det hända lite grejer!

Jag får väl kanske summera 2015 på något sätt… Vet inte om det är rolig läsning med det verkar ju va det vi alla triathleter sysslar med vid den här tiden. När jag tänker tillbaka på det så var VM i Motala min första tävling, kommer väl ihåg att jag bara simmat ute 1 gång innan vilket jag kände av. Min löpform var däremot något helt annat, jag hade kunnat springa 30km i 4:30 tempo på låg puls utan problem under dom stora träningsveckorna. En andraplats tar jag med mig därifrån.

Sen blev det en resa till Austin, Texas. Där var det jävligt varmt för att va ärlig, jag var opepp på att träna och jag tappade riktigt mycket form. Kom tillbaka efter 3 veckor där sista 5 dagarna spenderades i Seattle där vi vandrade, orkade inte träna där heller. Hemma i Sverige i urdålig form och bestämde mig för att köra en Olympisk i Karlstad, Görslitet. Jag fick någon vecka att höja intensiteten där jag la mest fokus på cykel/sim. Efter att legat två större delen av loppet så bommade jag igenom totalt sista halvan av löpningen…Träningen efter var däremot de bästa på hela året!

Jag ville inte avsluta året med en riktigt dålig olympisk distans, jag anmälde mig till Tjörn. Ett tufft startfält vilket alltid är sjukt kul! En totalt urdålig simning och en vurpa på cykeln så fick jag nog va nöjd med min 16e plats eller vad det blev. 2:18 på cykeln där jag stod vid vägrenen i 6 minuter för att första vad som hände är helt okej. Just det, tappade klockan i vattnet ja… Men fick väl besked på att jag känner min kropp ganska bra då jag höll ihop loppet bra!

Blev väl aldrig någon off-season, tränat på det jag känt att jag haft lust med och det är väl lite vila i sig för sinnet. Får se om detta kommer straffa sig inför nästa år.

Vad är planen inför 2016 då? Jo om vi tar tävlingar så tänkte jag börja med Jonas tävling i Borås, sen blir det SM i Vansbro eventuellt efter det Jönköping 70.3 och så avslutar jag med Tjörn i år igen! Så med andra ord är det HIM distans som gäller för mig, tror det kan va bra för mig att få lite mer fart inför IM satsningen och Björn Andersson höll med. Just det, jag ska köra med Björn igen, Det är en bra moral boost i träningen för mig att ha coach, får jag ett schema så gör jag det inte för att jag inte gör min egna träning men ni som har coach upplever säkert samma sak. Att sen bo i samma stad över sommaren med sin coach är ännu bättre för mig, speciellt när man har en coach med Björns mentalitet. Björn är en tillbakadragen man, det passar mig. När man pratar med honom så är det raka puckar, han är ärlig och även givmild.

2016 kommer jag även inleda med 2 veckor i USA igen, där tänker jag få in mycket cykel så just nu knarkar jag väderrapporterna… Texas vid den tiden är väldigt pendlande, allt från 0-26 grader men medel är väl 15 vilket är helt okej cykelväder.  Ska se om jag kan få in lite mer intressanta blogginlägg när jag börjar träna lite igen.

Jag spänner bågen inför nästa säsong och har bestämt mig för att mina nästkommande år kommer handla mestadels om triathlon, jag har 1.5 år kvar i plugget och efter det så har jag två val. Triathlon eller jobb… Jag har en hel del jobb kvar, lets get to it!

No Comments

Post A Comment