kategorier
Treathleter | Race Report Tjörn. Loppet där inget stämde
17451
single,single-post,postid-17451,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0
DSCN8612

02 Sep Race Report Tjörn. Loppet där inget stämde

Nu ett par dagar efter loppet börjar jag känna mig okej i kroppen igen. Tjörn blev min debut på 70.3 distansen, en riktigt rolig distans som inte kräver lika mycket återhämtning som en Ironman. Tanken att köra har funnits länge, egentligen sen den där gången 2013 då en viss Björn Andersson (som sedan skulle coacha mig ett tag) gick å vann tävlingen… överlägset! Med en cykelsplitt på 1:59 så finns det inte många i Sverige som kan utmana, att cykla ifrån Andreas Linden (med 6 minuter) som en gång i tiden vart cyklist säger ju en del om prestationen. Det ska kanske tilläggas att han inte riktigt snittade 45 km/h då banan mäter ca 2km för kort på cykeln och ca 600m kort på löpet. Sen 2013 har jag vart där ute varje år och supportat, en riktigt bra tävling med andra ord!

2015 var det min tur att köra, jag kände att jag behövde hävda mig efter en dålig insats på Görslitet i Karlstad. Jag tränade på bra efter den tävlingen och det kändes verkligen som att formen lossnade efter den tävlingen. Jag cyklade 3 pass i rad de följande dagarna och de var de bästa passen på året. Mina tempopass vilket består av 60 min i Zon3 låg alla runt 39km/h i snitt och det kändes sjuk lätt! Jag var på rätt väg med formen, men formen från Motala var omöjlig att nå på så kort tid. Stötte på Björn i poolen ett par dagar innan och han trodde inte jag skulle ha något problem, form är överskattat! Det lugnade mig vill jag intyga.

Klockan ringde 04:30, upp äta frukost, hämta min kompis Martin Ydegren som även denna tävling antog rollen som coach. När det gäller att få splits så är det ingen som slår denna mannen… Live rapporteringen ifrån WTC är ett skämt i jämförelse. Hämta upp tjejen i Ljungskile och sedan ut till Skärhamn, vi var ute i god tid vilket jag gillar och det är jag säkert inte ensam om. Att behöva stressa innan start är det sista jag behöver just då. Jag var lite orolig över simningen då jag hade ganska dålig koll på den, i efterhand fattar jag inte varför jag inte la banan på minnet. KJ frågade om jag hade några tips, jag hade inte en jävla aning så jag sa att han skulle akta sig för berget haha. Bra tips…

Simning: 31 min.

Simstarten gick och jag kom iväg riktigt bra, stod bakom Annie som kanske gjorde en sämre start än många andra. Att tjejen kom fram till växling innan många andra intygar bara på vilken världsklass simmare hon är! Efter ca 300m fick jag en spark över handleden… Jag insåg efter första catchen att jag var ca 70 gram lättare, min 920xt hade blivit avsparkad! Inget att göra, utom att lära sig av misstaget och Tjörn blev nu den sista tävlingen jag simmar med klocka. Varför har ingen sagt till mig tidigare att det bara är idioter som simmar med klockan, jo Colting har sagt det. Efter vad som kan räknas som den sämsta simningen i mitt liv, utöver klockan så immade glasögonen igen och jag sög så jävla hårt på att navigera. Ber om ursäkt för er som låg å drafta på mina fötter för att ni behövde simma ett par meter extra.

DSCN8612

Cykel: 2:20

Jag hade satt ett mål på 30 min, när jag kommer upp säger Martin att jag ligger nära målet. Vilket då var en liten tröst att höra, T1 gick bra och jag var snabbt ut på cykeln.

DSCN8615

Det jag hade funderat på i 27 min under simningen var nu ett faktum, jag skulle behöva gå på känsla under 90km att klara sig utan powermetern har jag gjort förr men utan puls denna gången också. Jaja, det var bara att gilla läget så jag bombade på. I första branta backen gick jag om en polare, i tempoställning så klart! Det var ju en hel del motvind på de långa raksträckorna vilket är lite frustrerande men som tur lika för alla! Efter ca 40km får jag min första split, jag har plockat många placeringar och tar på de flesta killar som inte anses som proffs. Strax innan varvning har det kommit förbi två killar, dom ändå som cyklade förbi mig. De höll bra tempo så jag bet i och lät dom hålla tempot åt mig. In på andra varvet kommer vi ikapp en 3-4 gubbar och går om, jag fick lägga på ganska många extra watt för att gå om men jag ville inte släppa mina harar. Sen händer det  en till grej, jag blir ofokuserad i en sekund, det dyker upp ett hål, jag ligger för långt ut mot vägrenen, det blåser sidvind… Jag går ner i diket i ca 30-35 kanske, det går så sjukt fort men jag är uppe på fötter ganska fort igen. Det blev en ganska rejäl smäll men efter jag samlat mig så känner jag att jag är ganska hel, förutom en del skrapsår osv då. Alla som jag cyklat om passerar mig, jag har aldrig stått still på tävling förut men nu vet jag hur det känns att stå där och bli förbi cyklad av alla man jobbat för att ta sig om. Det krånglar lite med bakhjulet och jag befarar att det blivit snett men efter någon minut verkar jag fått ordning på allt igen, allt höll faktiskt! Förutom klippsen till högerdojan, det klickade inte i igen vilket var lite frustrerande men jag kunde leva med det. Jag blev redigt förbannad på mig själv och gick på hårdare än första varvet såklart. Jag hade inte räknat med att kunna springa 1:25 så jag behövde alla minuter jag kunde få på cykeln, efter att förlorat 5-6 minuter på vurpan och kanske lite mer med tanke på skon så tog jag mig in till T2 på en helt okej tid. Ett snitt på ca 38 km/h får jag ju ändå anse som okej efter en vurpa…

Löpning: 1:31

Kroppen kändes ändå som att den höll ihop ganska bra, det som gjorde mig orolig var att jag slagigt i höften och att den gjorde ont. Men att kliva av direkt fanns inte, jag måste testa att springa! Martin och Julia visste dock inte vad som hade hänt, att något hänt fattade Martin ganska fort men jag fick förklara ut på löpet att jag gått omkull. Tjörn löpningen är något kuperad, en bana som inte passar mig just i dagsläget egentligen. Problemet med klockan var ju fortfarande kvar, men det går ju att lösa ganska bra genom att springa på  max i 21km! Det fanns ingen jättefart i benen egentligen och in på varv 3 så började jag bli ordentligt trött. Vet inte hur mycket jag tappade de sista 5-10km men inte allt för mycket tror jag, jag är ganska bra på att springa jämt om inte snabbare sista halvan av loppet.

DSCN8623

DSCN8624

Bilderna är ifrån andra varvet och redan här kan man se att steget är borta, ganska sittande och dålig hållning. Detta kommer ju alltid men oftast inte såhär tidigt.

För att summera tävlingen är jag nöjd, landade på 4:23 vilket var det jag satsade på och när tävlingen går långt ifrån planerat finns det egentligen inget att va missnöjd med. Bra tävling, det man kan tänkas göra bättre är ju dels en privat lagningszon samt skaffa något annat än pissiga äcklig bulljävlar. Salta fiskar hade dom också haha… Är det ett jävla skämt eller? Är det vad man får för en startavgift på 1350 kr… Det är fan lågt, skärpning!

Väl i mål var det bara att ta in känslan å svänga förbi sjukstugan en sväng. Det blev en ganska dyr tävling med pulsklocka och tempohjälm förstörd… Men ändå ett styrkebesked i sig. Jag är redan laddad inför vintersäsongen och nästa sommar. Mot nya bravader och mål!

1Comment
  • Fredrik
    Posted at 18:01h, 02 September Reply

    Vilken superstar du är – Imponerande Martin!!!

Post A Comment