kategorier
Treathleter | 3e plats på Görslitet…
17304
single,single-post,postid-17304,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0
MF_racereport

09 Aug 3e plats på Görslitet…

Eftersom alla säkert inte läser allt jag gör så vill jag bara börja med att tacka för allt stöd ifrån er!! Ni som var där och hejade, ni lyfte mig verkligen på en tung dag! Är alltid väldigt fokuserad under tävling men jag hör er allt. Som sagt en tredjeplats vilket jag borde vara ganska nöjd med, eller det är jag… kanske. Kan inte riktigt bestämma mig haha. Man kan väl säga att jag är nöjd med placeringen men inte med tiden?

Efter Motala så åkte jag först till London för att se Ac/Dc på Wembly, efter det var det hem och vidare till Austin i Texas för att hälsa på släkt. Cyklade en gång, sprang ett par och simmade tre gånger. När jag kom hem kände jag att jag tappat ganska mycket av formen men klarade fortfarande alla intervaller utan problem. Förutom min simserie på 8x200m @1:35/100. Att köra Görslitet var väl lite impuls, så förberedelserna var usla rent av. Jag hade inte en chans att komma i form och att träna så mycket som jag gjort innan var inte optimalt inför just denna tävling.

Jag har alltid ganska höga krav på mig själv, jag gör inte detta för att det är kul. Jag gör det för att bli bra och då måste man ha mål, sen kanske jag ibland blir lite väl fokuserad på tider. Jag hade som inställning att kunna göra 2:05, vilket jag i bakhuvudet visste inte var möjligt men det hade jag trängt bort så gott jag kunde. Förra året gjorde jag 2:14 i Växjö, det var mitt första triathlon och gick väl bra så tänkte 10 min borde jag kunna ta!

Simningen blev kortad ifrån 1500m till 900ish? Pga höga vågor vilket var rätt beslutat ifrån tävlingsledningen! Jag hade en grym simning och låg trea upp till första boj men sen släppte jag av lite på tempot, kom in på 13:50 eller något tror jag vilket är bra för mig och med tanke på att vattnet inte direkt var spegelblankt. Aldrig fått i mig så här mycket sjövatten, fick ta en titt under löpningen så det var något vatten kvar i Vänern 😀

11244688_10152927603126990_1841185351_o

Bilden gör inte vågorna riktigt rättvisa

En ganska lång T1 med lite strul… Eller ganska mycket strul, tappar en av mina gels och insåg att detta kommer helt plötsligt bli en tung dag med bara en gel och 750ml sportdryck. Låg  sjua tror jag med ett par minuter upp till ettan.

11840645_10152927602586990_572928922_o

Cykelbanan är en 20km bana vilket innebär två varv, en ganska kuperad bana men riktigt fin och endast två skarpa svängar (plus vändningar) så relativ snabb men kuperad. Efter fem kilometer låg jag trea och vid vändningen såg jag dom som låg framför. Ettan visste jag sen innan var en snabb kille, tvåan är en kille som jag mött i poolen och kan säga att han är den där killen som kör 100ingar på 60 sec men kanske inte lika duktig cyklist så var inte så orolig för honom. Vid 18km passerade jag honom och hade hyffsad fart, men nu började min plan gå i bitar. Låg tvåa men vid 23km så såg jag en gel liggandes på backen, shit någon mer som kör med SiS! Helvete… det var min andra gel det!! Nu gick det från värre till värst, Olympisk distans är som tur ganska kort och det går att klara sig på ganska lite energi men sen när spyorna börjar radas upp en efter en blir det jobbigt. För att göra 1:03:14 så går det ganska mycket energi och att ligga på minus inför löpningen är det värsta man kan göra, inte mycket att göra utan det var bara att trycka på. Kommer in till växling på 1:03:14 som sagt, vilket blir 37.9 km/h och 254 watt i snitt. En rätt usel cykelsplitt om jag får säga det, hade jag vart i samma form som inför Motala så hade jag lätt kunnat hålla 300 watt vilket borde resultera i 40-42 i snitt. Men inte mycket att göra…

11874908_10152927603556990_1332047999_o

T2 går bra, tar på mig sockar för jag vet att Saucony har lämnat skavsårs-garanti i A6orna utan strumpor.

Ut på löpningen och känner direkt att det inte finns mycket kvar i kroppen, ligger i 4:15 fart de första två varven och vet inte riktigt vad som händer bakom mig. Killen framför är det inget att göra åt, simmar någon två minuter snabbare, cyklar tre minuter snabbare och springer okej, vilket jag vet att han gör och man annars kan anta att han kan göra så jag lägga ner den tanken. Inte så jag springer milen på 33min… I slutet på tredje varvet blir jag omsprungen men jag lägger mig bakom ett par 100m, jag vet att han har höjt bara för att. Men jag orkar inte speciellt länge och får släppa. Härifrån blir loppet ganska tråkigt, vet att jag har någon minut ner till nästa kille så jag sänker tempot och ser till att ta mig i mål.

11852826_10152927602766990_1352307198_o

Så gött att gå i mål och höra publiken som verkligen lyfte mig, samt alla flaggvakter som hejade, det gör så mycket när man har en tung dag! Som ni kanske förstått nu så är jag ganska bitter över resultatet, att inte kunna bita ihop och hålla andraplatsen på hemmaplan… Känns som man sviker sin klubb lite då, speciellt när jag vet att jag är så mycket bättre än detta. Men huvudet var inte med, även fast man ser det på bilderna så var det kanske kvar i Trollhättan. Om ni läst min Race Report från Motala så tror jag bestämt att jag nämnde min ökning under löpningen på sista varvet. Jag sprang sista milen på 41 eller något. Nu blev det en besviken 43:37. Hjalmarsson kom fram och gratulerade men sa “Du är inte så nöjd va?” så min utstrålning var väl ungefär samma som tankegångarna. Får väl glädja mig åt att jag låg ca 35 watt högre än i Motala och simmade ganska mycket bättre. Men samtidigt, va fan kan jag begära av mig själv? Att bomma energin samt ett uppehåll på fyra veckor och tio timmars träningsvecka innan.

Jag fick ge mig ut på en 50km cykeltur och under turen kom jag på vad jag var nöjd med och inte nöjd med… Prestationen i sig räcker inte för att glädja mig något större, men jag följde planen jag hade. Simma hårt, cykla hårdare och springa för livet! Även fast kroppen inte svarade så gjorde jag som jag hade tänkt. Det tar jag med mig till nästa tävling.

11871859_10152927603656990_1501023962_o

Sen att få gå “upp” på podiet är ju alltid kul, tre av fyr gånger har jag fått äran 😀 Har ni följt med såhär länge så vill jag åter igen tacka er för stödet, funderar ni på en olympisk/sprint nästa år så är detta den första ni borde överväga. Bättre arrangemang kan man inte begära. Ni som var där och hejade, tusen tack igen för hjälpen! Vi ses nästa år

1Comment
  • AK
    Posted at 19:51h, 09 August Reply

    Grymt jobbat Martin !! Stort Grattis till en 3:e plats. .. Nästa år är du 1:a

Post A Comment