kategorier
Treathleter | Uncategorized
1
archive,category,category-uncategorized,category-1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.3,vc_non_responsive,x-shortcodes-v2_4_0

Uncategorized

kkkkk

03 Feb Nike skor på mars? Spoiler varning!

Efter att man har utsatt kroppen för fysisk stress med träning eller psykisk stress i from av jobb eller skola så är det skönt att bara släppa alla tankar och slappna av i soffan. Som film nörd ser man en sanslös mängd med filmer varje år, En av filmerna från 2015 som gav mig stor inspiration var ”The martian” (imdb-länk)

Året är 2035 och Nasa har sent upp en grupp astronauter till mars. Väl på mars kommer en storm inöver besättningen och man en kraftig storm drar in över deras basområde vilket tvingar dem att evakuera. Under processen blir Mark Watney en av astronauterna(som spelas av den oslagbare skådespelaren Matt Damon) träffad av en ett föremål och slungas iväg i stormen, teamet blir tvungna att förutsätta att han inte överlevde smällen och lämnar planeten.

Mark Watney , Vilket kanske inte kommer som en överraskning. Som strandsatt på mars med otillräckligt med föda så kommer han behöva göra det omöjliga att odla mat för överlevnad…

När man ser filmer man redan sett upptäcker man detaljer man tidigare inte sett pågrund av helhets intrycket, men när man vet alla händelser i filmer går man oftast lite mer ner på djupet och hittar påsk äggen.

Något jag lade märke till i The martian var i scenerna där han plantera potatisplantorna, ett par Nike free flyknite 3.0! Ett par väldigt populära lättviktsskor som sågs på marknaden för första gången 2005, denna utgåvan kom ut i samband med inspelningen av filmen.

Nike free var också min första lättvikts sko och en sko jag har haft flera upplagor av, Men de flesta har jag använt som fritidssko snarare än en löparsko och inser även idag att det finns bättre tävlingsdojor! ska även nämnas att det precis släpps en Nike free sko där dem lagt till ett lager lunarlon dämpning för att skapa en mer distanssko, för er som sprungit mycket i Saucony Kinvara bör även spana in denna då är väldigt snarlika. Nike free long distance som den utvecklade skon heter hittar ni självklart på löplabbet!

Glöm ej att spana in filmen The Martian!!!

Read More

17 Jul Att träna i Austin

Förutom att jag aldrig riktigt återhämtat mig ifrån förkylningen på planet över atlanten så är det gris-varmt här vill jag lova! Att gå utanför dörren var i början bara det jobbigt, men nu börjar man vänja sig lite vid det. Temperaturen är aldrig under 30 grader just nu och ca 35-37 på eftermiddagen runt fyra-fem där.

Jag har inte cyklat något, simmat 2 pass och sprungit en del. Försöker ha en del korta men intensiva pass ute och sen köra intervallerna på löpband för kvalité. Att springa i denna värmen är helt sjukt jobbigt och redan efter 6-7 km börjar det bli tungt. Har ca 5 slag högre än vad jag brukar ha, men största skillnaden är törsten. Om jag kan springa 30km i 4:30 tempo hemma utan att äta eller dricka så kommer jag knappt 7km innan jag behöver vatten här. Inte nödvändigtvis för att jag får vätskebrist utan för att jag måste kyla ner mig.

Som jag sa så sjunker inte temperaturen under 30 på den delen av dygnet jag är vaken på, runt tre-fyra på natten blir det kanske 25 som svalast. Igår körde jag första passet på 5 dagar, har avvaktat för halsen men det går liksom inte att bli bättre, vart man än går så är det AC i varje lokal och jag känner direkt att jag har ont av det. Jag sprang 12km i 4:50 tempo… På något vänster är detta jobbigare än löpningen på alla triathlon jag gjort, kanske därför det inte finns några tävlingar i Texas att göra just nu!

Men jag får kämpa vidare, hoppas kunna springa lite mer i Seattle när vi drar dit. Sen är det typ en omöjlighet att cykla i Austin, man får ta bilen ut till cykelstället. Det tar säkert 40 min innan man kommer ut på en okej väg att köra på. De bästa är nästan de stora vägarna (som E6an i Sverige) för att där är vägrenen så bred att man kan cykla på, men då kör ju bilarna i 100…

 

Read More

22 Mar försmak på vår

Senaste 2 veckorna har det varit overkligt bra väder, man har verkligen fått smaka lite på våren.
Det fina vädret har utnyttjas till max även fast det varit lite små kyligt(stor fördel dock är att vattnet håller en fin temperatur hela rundan!!!)

Videon till höger är från torsdagens MTB pass som avslutades med lite övningar med TRX master Anders!

Read More

07 Jan Det är över nu!!

Att återigen gå in i ett nytt år är så skönt, sätta punkt, reflektera/analysera och gå vidare!
Otroligt nöjd med prestationen i 2014 och känt att utvecklingen inom triathlon har växt enormt, inte jätte många tävlingar men den träning som gjorts har verkligen visat stor effekt!
Kommer framför allt inte glömma när jag drog iväg på ett löppass innan jobbet, 23km med flera snabba intervaller på 4:20-4:30 fart.. var ett tufft pass, men de är dem som gör en starkare(och tack till martin som orkade vänta på mig medans jag tog en skitbreak!)

Men för tillfället är jag mest tacksam över att julen är slut.. all denna mat och socker som är över allt får en att må dåligt!
Otroligt skönt att de är över och att vi kan återgå till våra rutiner och på måndag går jag in i en ny del i mitt liv: STUDENTLIVET!!

Read More